Rösta fram Årets Profil

Anna Greta Enggaard, Mats Olofsson och Elver Åkesson är kandidaterna till Årets Profil 2019. Du kan vara med och avgöra vem det blir genom att gå in och lägg din röst.

Från och med lördagen den 7 september till den 2 oktober kan allmänheten gå in och rösta via hemsidan www.guldkvallen.se.


Anna Greta Enggaard, Eldsjälen som tog tillbaka glansen och dansen till Karsefors

Motivering: I Karsefors har det dansats sedan 1925. Under ett antal år har festplatsen stått öde och tom och långsamt börjat förfalla. Anna Greta Enggaard har sedan 2018 åter väckt liv i den gamla dansplatsen. Med en okuvlig målmedvetenhet, hårt arbete och hundratalstimmar har hon rustat upp och byggt till de gamla lokalerna till samma glans som under sin storhetstid. Återigen ljuder dansmusiken från den gamla dansbanan som bjuder upp till dans, motion och social samvaro tack vare Anna Gretas idoga arbete.


Mats Olofsson, Entreprenören som sett till att Laholms Tidning fått liv igen bland mycket annat

Motivering: När Laholms Tidning stängde ner 2018 tog Mats Olofsson initiativet och visade att det omöjliga är möjligt. Med oförtruten energi har Mats med stöd av ett antal vänner lyckats väcka liv i Laholms Tidning, vilket de flesta trodde var omöjligt.

Mats värnar om en levande innerstad men han har också visat stort engagemang i andra frågor, till exempel ”Strand för alla”.

Mats har med sitt engagemang och entreprenörskap satt Laholms kommun på kartan.n.


Elver Åkesson, Eldsjälen som under 20-års tid sett till att Härliga Hjörnered hålls levande

Motivering: 1999 när Elver Åkesson paddlade kanot i Hjörnered och såg all nedskräpning, fick han iden till det som idag är "Härliga Hjörnered". Han har genom sitt outtröttliga engagemang under 20 år arbetat hårt med att få Hjörnered att bli en underbar och naturskön utflyktsort för både aktivitet och rekreation. Elver har också dokumenterat Hjörnered och dess historia i den uppskattade skriften "Bygden som försvann".


Vinnaren avslöjas precis, som övriga pristagare, först på Guldkvällen den 18 oktober.


Ta dig vidare till guldkvallen.se för att lägga din röst